Cytat:
na realu pewnie wygląda to jeszcze lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
naprawde ciekawe podswietlenie....
a pod co zasilanie podłączyles??
|
Zasilanie wziąłem z kostki do radia - bo było najbliżej i najłatwiej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzeba tylko pamietac że na kostce są dwa napięcia zasilania. Jedno 12V jest cały czas dostepne a drugie pojawia się dopiero po przekreceniu kluczyka. Ja tak jak wcześniej wspominałem wpinałem się pod napięcie dostepne cały czas z prostej przyczyny - aby podświetlenie działało niezależnie od tego czy jest włączony silnik czy nie.
Jak sie nie myle tu na forum w poradach jest chyba temat z montażem oświetlenia schowka w Fusionie...z tą tylko różnicą że podświetlenie jest wpięte na stałe i świeci sie cały czas niezależnie od tego czy schowek jest otwarty czy zamknięty. Pamietam że autor tłumaczył to rozwiązanie małym poborem prądu przez diody - dla mnie takie rozwiązanie było nie dopuszczalne dlatego użyłem włącznik który automatycznie zapala światełko po otworzeniu schowka i automatycznie gasi je po zamknięciu.