Odp: Wymiana mieszka lewarka biegów
No i wymieniłem mieszek, może komuś się to przyda więc po kolei:
- najpierw trzeba wyciągnąć mieszek razem z czarną ramką, ja ciągnąłem za mieszek do wewnątrz i ramka wyskakiwała z zatrzasków bez kłopotu
- góra mieszka jest na rozciągliwej gumce, więc wystarczy rozciągnąć górę mieszka i przechodzi przez gear stick bez żadnego kłopotu
- mieszek jest połączony z ramką zszywkami tapicerskimi, po 2 z każdego boku, wystarczy nożem podważyć każdą zszywkę i wyciągnąć wszystkie i już mamy ramkę gotową do montażu nowego mieszka
- i tu następuje najtrudniejsze ;-) , trzeba połączyć nowy mieszek z ramką - ja mam pod nosem tapicera, gość w 2 min fachowym zszywaczem tapicerskim przymocował ramkę do mieszka, (nie wziął ani grosza, porządny człek), i pozostało założyć mieszek na m-ce
- tu trochę dłużej mi zeszło, nowy (nieoryginalny) miał gumkę, tę u góry mniej rozciągliwą i wymagało trochę wysiłku przełożenie góry mieszka przez rączkę zmiany biegów, ale udało się :-)
- potem już tylko wcisnąłem ramkę na swoje m-ce i gotowe!
Koszt całości 26 zł za mieszek z wysyłką i parenaście minut roboty. Oryginał kosztuje coś ok 160 zł. Wierzcie lub nie ale wygląda lepiej niż oryginał :-)
Ostatnio edytowane przez drinks ; 30-04-2010 o 19:53
|