Witam.
Wiem, wiem.. do tej pory uważałem, że gaz jest dobry do zapalniczki lub kuchenki, ale po przejażdżce i rozmowie z funflem, z którym ciągnęliśmy Galaktykę chyba zmieniłem zdanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz i ja przymierzam się do LPG, trochę poczytałem ten wątek i znów kolejne "+" dla LPG z niego wynikają lecz na forum "miastowym" (Auto Klub Lubin) dostałem takie info:
Cytat:
|
z tego co wiem to fordowskie silniki w fiestach focusach pumach nei lubily gazu ze wzgledu na konstrukcje glowicy i materialy uzyte do jej budowy, nie wiem co dsie do dzis zmienilo
|
Cytat:
|
wilkuw dobrze muwi co do gazu w fordzie ford dobrze znosi gaz ale na jakies 50 tysiecy kilometrow dla tego ze w głowicy sa zastosowane porcelanowe gniazda zaworow czy cos toakiego tak czy sian nie znosza temperatury spalania gazy po 50 tysiacach wypalaja sie zawory silnik traci kompreche i zaczyna nim telebotac jak pralka montaz układu smarowania zaworo wydłuzy troche okres ekspolatowania silnika moze o jakies 15 tysiecy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. muwimy tylko i wyłacznie o gazie sekwencyjnym i jesli cie to wszytko nie zraza to zapraszam 2900 plnow i jutro zakładamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Z tymi gniazdami to bym za bardzo w to nie wierzył, ale jakie znaczenie ma kolektor (chodzi o to czy plastikowy czy metalowy)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem też, że nie planuję dużych przebiegów, po obliczeniach wychodzi mi, że montaż LPG (cena ok 3tys.) zwróci mi się po ok 3 latach, ale również wiem, że Galaktykę będę miał dożywotnio już
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - dopóki się ze starości nie rozsypie lub ktoś jej nie skasuje/zawinie