Odp: wymiana silnika proszę o instrukcie
Sprawa wygląda następująco, przy dzisiejszych mrozach czyli -22 nie dalo rady go odpalić więc z kumplem wzieliśmy go na hol troszkę się opierał ale w końcu odpalił.
Chodził bardzo głośno okazało się że kolegtor wydechowy na łączeniu ma urwaną szpilke i jest nieszczelny a jak wjechałem na podwórze i go zostawiłem na chodzie zauwarzyłem że pod korkiem oleju robi się biały nalot. Pierwsze co pomyślałem to że uszczelka pod głowicą jest walnięta i już miałem złapać doła gdy zauwarzyłem że bardzo leci para z okolic dolotu powietrza i wtryskiwaczy schyliłem się pod auto a tu masz babo placek, kapie płyn chłodzący a po dodaniu gazu leci siurkiem.
To ja nic tylko spowrotem do garażu i rozkręcam tą całą impreze, kolektor wydechowy założyłem od starego silnika, a co do tego parowania to się okazało że uszczelka jest rozdarta w miejscu gdzie przykręca się to całe ustroistwo od dolotu powietrza i wtryskiwaczy do głowicy ale trochę czerwonego sylikonu i parę godzin spędzonych w garażu i w końcu jest wszystko ok.
A silnik zakupiłem wraz z osprzętem za całe 250zł
Dzięki koledzy za pomoc i porady z pomocą to których wszystko stało się prostrze.
Szczególne podziękowanie dla kolegi WOJTEKCICHY za szczegółowy opis wymiany silnika, był bardzo pomocny
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez gracz_2006 ; 24-01-2010 o 21:22
|