Cytat:
Sprawa, dał byś radę wstawić schemat tego ściemniacza?? jak sam się nie wyznam to zapytam wujka elektronika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A sam chętnie bym coś takiego wstawił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Jak tylko go znajdę, to wstawię, a jak nie to wymontuję układ z lampki, bo mam podłączone na konektory, tak żeby w każdej chwili powrócić do stanu sprzed założenia.
Generalnie z tego co pamiętam, to jest tam tranzystor, dwa rezystowy i kondensator. Elektroniki nie przyswoiłem, choć miałem na studiach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale automatykowi nie jest ona potrzebna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Twój układ powyższy powinien załatwić łagodne ściemnianie, ale rozjaśnianie nie.
A gdzie kupiliście żarówkę diodową do lampki?