Temat: [C-MAX 2007-2010] Akumulator w 1.6 TDCI - 60Ah 590 A
View Single Post
Stary 26-01-2010, 12:46   #6
Aratak
ford::beginner

Imię: Tomas
Model: C-max
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Akumulator w 1.6 TDCI - 60Ah 590 A

Cytat:
Napisał darek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam ja wymieniałem wczoraj akumulator w moim maxiku 1.6TDCI i o dziwo ja miałem 52Ah 500A założyłem 62 i podobno ten wystarczy. Po wymianie niestety radio zażądało codu a takiego nie posiadam ma może ktoś jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać

Witam

Jeśli posiadasz oryginalną książkę gwarancyjną (raczej cały zestaw książek, ja mam ich 5), to znajdź książkę dotyczącą obsługi audio system. Na pierwszej stronie powinna być naklejka z napisem KEY CODE i cztery cyfry.
Również w książce gwarancyjnej samochodu na pierwszych dwóch stronach są podane wszystkie dane dotyczące samochodu w tym również kod do radia (tutaj oznaczony jako RC).

Aby wpisać kod w radiu musisz użyć klawiszy 1,2,3,4,5,6 - aby wpisać pierwszą cyfrę kodu wciskasz 1 do momentu aż pokaże się żądana cyfra, dla drugiej cyfry kodu używasz 2 itd. Kod zatwierdzasz 5

Jeśli nie posiadasz kodu w książce serwisowej to niestety pozostaje Ci wizyta w serwisie forda i pewnie dobrze trzeba będzie zapłacić za odkodowanie radia.

Napisz co i jak z kodem.

Pozdrawiam
Aratak jest offline   Odpowiedź z Cytatem