Cytat:
|
Nie oplaca mi sie bo jeszcze nie jest zly. Tak do -20 kreci jeszcze w miare wiec jak przezyje te najgorsze mrozy to mi sie wydaje ze do nastepnej zimy jeszcze na nim pojezdze. Wiec chcialbym mu jakos pomoc zeby krecil w te temperatury ponizej -20 stopni. Znaczy krecic kreci ale ale strasznie ciezko i za wolno zeby zaskoczyl.
|
No widac juz jest zły.
Jak chcesz mu pomoc to wyjmij rozrusznik, wyczysc go i nasmaruj, pomoze 100%.
Lub wlej 5W tez pomoze bez rozbiorki rozrusznika. Wydaje mi sie ze nie ma co skapic na zmianie akumulatora w dodatku 3 letniego, no chyba ze az tak nie jest Ci samochod potrzebny, wtedy szkada sie bawic.
Mi jest potrzebny non stop i w momencie kiedy przy - 10 ledwo co zakrecił tego samego dnia kupiłem nowy, szkoda troche mi kasy bylo, ale teraz -30 wsiadam i wiem ze odpali.
A znowu przykład, wyobraz sobie ze pewnego ranka masz nagly przypadek, potrzeba szybko bezzwłocznie gdzies pojechac, 6 rano, wsiadasz, a tu zonk, na popych nie zapalisz bo nie ma kto pomoc. i stoisz na mrozie drapiac sie po głowie albo reku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Z drugiej strony, kupno dodatkow, dupereli, ciagle zastanawianie sie co bedzie rano, a aku do twojego kupisz za 150-200zł. No ale jak tam uwazasz. Według mnie nie ma tu powodow do zastanawiania sie i kombinowania. W koncu pieniadz rzecz nabyta.