View Single Post
Stary 27-01-2010, 23:12   #42
justyna
ford::beginner

Model: mk7
Silnik: 1.8 16v
Rocznik: '97
Domyślnie Odp: Gaśnie silnik - czy to wina złej samoadaptacji?

Oj, Magik123 skoro pisze, ze ja się nie zgadzam, to znaczy ze ja się nie zgadzam – chyba mam do tego prawo? Przeciez nie twierdze ze nie masz racji, ja mam tylko inne doświadczenie w tym temacie, opisane wyzej.
Ale skoro jestes taki madry, to zamiast mnie atakowac możesz mi wytłumaczyć co się dzialo z moim samochodem. Ty się wykazesz swoja wiedza, a ja się z chacia dowiem czegos wiecej. Dodam, ze auto mialo juz nowe swiece, kable, silniczek krokowy, wymienione filtry, sprawdzane były cylindry, wtryski, czujniki i inne, już nawet nie pamiętam – mechanik sprawdzal, powiedział ze wczystko dziala poprawnie i on nie wie jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy.
I jak wytłumaczysz to, ze przy przypadkowej samoadaptacji, przy tym odśnieżaniu, autko przestalo świrować? Tzn od tego czasu autko odpala pieknie na 4 cylindry?
Co do kompa i czujnikow, to przeciez nie twierdze, ze samoadaptacja naprawi te czujniki, ale jak ktos tak jak ja wczesniej nie słyszał o czyms takim jak wlasnie samoadaptacja, to na poczatek chyba warto komus to polecic? A jak nie będzie poprawy, to dalej szukac przyczyny?
No ale jak ktos uwaza, ze samoadaptacja to mit – mowi się trudno, ja mam inne zdanie w tym temacie.

Pozdrawiam.
justyna jest offline   Odpowiedź z Cytatem