Odp: ograniczenie mocy silnika ???
Witam.
Dawno mnie tu nie było, a bądź co bądź to mój post, więc pomyślałem, że dorzucę jakieś swoje nowe opinie.
Co do mocy, to niestety moje odczucia się nie zmieniły, chociaż czas najwyraźniej pozacierał ślady. Po roku tudno jednoznacznie porównać to auto do poprzedniego ST220.
Ostatnie badanie robiłem u Masters'a i wyszło 220KM na silniku i 330nm, więc w temacie dyskusji z Fordem sraciłem atuty. Chciałem, żeby chłopcy trochę podłubali ale okazało się, że ich skanery nie łączą się z moimi sterownikami. W tym czasie był widocznie za nowy program.
Terez pewnie już by spokojnie dało się to wykonać jednak po tych wszystkich "przejściach" moja miłość do Mondeo wygasła.
Wydałem kupę siana na auto, nie wiem czy Ford Polska jest w stanie skompletować bardziej wypasioną wersję. Kupiłem zimówki do oryginalnych felg, czujniki ciśnienia (to dodatkowe 5 tysięcy) i nawet ich nie założyłem. Leżą u wulkanizatora. Od jesieni auto stoi nieużywane, tak mi do niego spieszno. Mam inne i nim jeżdżę.
Jak przyjdzie wiosna, to pewnie go odkurzę i gdzieś się przejadę. Najpewniej na przegląd.
Najchętniej bym się go pozbył i kupił coś innego, co by mnie cieszyło, ale niestety jeszcze ponad rok leasingu. Poza tym, ceny spadają i chyba nie warto.
Stoi parę miesięcy, postoi jeszcze pół roku, młody zrobi prawo jazdy to będzie miał czym jeździć. Nawet jak go gdzieś przeszlifuje to mi nie będzie nic a nic szkoda.
A szkoda.
Pozdr.