Witam!
W moim Escorcie 1.8D zauważyłem że wiatrak włącza się gdy na wskaźniku temperatury wskazówka jest w pionie.
Po zgaszeniu silnika wyłącza się. Gdy od razu, chwilę później włączam zapłon też się kręci.
Przeczytałem na forum, że to normalne, że wyłącza się po zgaszeniu silnika.
Postał trochę - przejechałem pare km - wskażnik minął biały kwadracik wchodził na "normal" wiatrak się nie włączał. Czyli chyba ok.
Międzyczasie włączyłem fordzika na biegu jałowym (temp. normal) wiatrak włączał się i wyłączał co jakiś czas. We wnętrzu było słychać "cyk" jakby jakiś przekaźnik podczas wł/wył wiatraka?
Nie wiem czy po prostu nigdy nie zwracałem na to uwagi (nie odpalałem silnika zaraz po zgaszeniu; czy też miałem włączoną dmuchawę i nigdy nie słyszałem wentylatora chłodnicy).
Silnik na trasie ma zawsze temp. moim zdnaiem idealną - wskażnik w pionie - temp. normal. Od dwóch lat jest tak samo.
PS. Jak jadę - nie słyszę żeby włączył się wentylator. Jak się zatrzymywałem to zawsze przed zatrzymaniem jechałem ze 2 kilometry w ruchu miejskim.
A teraz moje pytania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :
1. Czy to normalne?
2. Kiedy powinien się włączać wentylator?
3. Jeżeli to usterka, to co padło??
Pozdrawiam