Cytat:
|
I wiem tyle co przed zadaniem pytania o wyjęcie aku. To co jest napisane w "mądrej książce" czytałem bo ją mam. Pytanie było do praktyków, którzy wyjmowali akumulator i mogą coś doradzić i ewentualnie opisać krok po kroku jak krowie na granicy. Wszystkie sugestie są cenne i brane pod uwagę. Proszę nie zwracać uwagi na krytykantów nie wnoszących nic nowego ale nabijających sobie ilość postów. Zawsze się tacy trafią.
Pozdrawiam
|
widze że jak to na tym forum jest duuuuuuuuuuużo ludzie piszą i odsyłają do linków i instrukcji zamiast napisać tyle samo i dać odp. A potem się dziwią wszyscy że wątek zamknięty bo nie na temat.
Kolego Grzegorek a więc daj sobie spokój z podszybiem za dużo rozbierania.Zdejmij górną osłonę plastikową nad aku. Zdejmij mała plastikową osłonę przewodów od strony filtra powietrza ( trzyma się w dwóch miejscach lewej i prawej ). Odkręc plaskim kluczem chyba 13 albo 10 blaszkę która trzyma aku. odkręć klemę tą którą masz na wierzchu. Odkręc osłonę filtra ( wyjmij wtyczkę z rury od filtra ) Filtr trzyma chyba 6 wkrętów gwiazdek. Wysuń aku tak abyś mógł odkręcić drugą klemę. Złożenie tak samo w drugą stronę. Pozdro