Temat: [C-MAX 2003-2007] Jaki akumulator-parametry
View Single Post
Stary 28-01-2010, 18:33   #16
Ginter3
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Akumulator w 2.0 TDCi

Cytat:
Napisał grzegorek502 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I wiem tyle co przed zadaniem pytania o wyjęcie aku. To co jest napisane w "mądrej książce" czytałem bo ją mam. Pytanie było do praktyków, którzy wyjmowali akumulator i mogą coś doradzić i ewentualnie opisać krok po kroku jak krowie na granicy. Wszystkie sugestie są cenne i brane pod uwagę. Proszę nie zwracać uwagi na krytykantów nie wnoszących nic nowego ale nabijających sobie ilość postów. Zawsze się tacy trafią.
Pozdrawiam

widze że jak to na tym forum jest duuuuuuuuuuużo ludzie piszą i odsyłają do linków i instrukcji zamiast napisać tyle samo i dać odp. A potem się dziwią wszyscy że wątek zamknięty bo nie na temat.

Kolego Grzegorek a więc daj sobie spokój z podszybiem za dużo rozbierania.Zdejmij górną osłonę plastikową nad aku. Zdejmij mała plastikową osłonę przewodów od strony filtra powietrza ( trzyma się w dwóch miejscach lewej i prawej ). Odkręc plaskim kluczem chyba 13 albo 10 blaszkę która trzyma aku. odkręć klemę tą którą masz na wierzchu. Odkręc osłonę filtra ( wyjmij wtyczkę z rury od filtra ) Filtr trzyma chyba 6 wkrętów gwiazdek. Wysuń aku tak abyś mógł odkręcić drugą klemę. Złożenie tak samo w drugą stronę. Pozdro