Odp: do wszystkich tych którym zapaliła sie kontrola świec w te mrozy ! TDCI
Cytat:
|
ak miałeś "twardy" błąd to może musiałeś kasować, ale Dawid849 pisał to samo przy okazji tematu o odpalaniu na mrozie i pojawianiu się migającej sprężyny, która gaśnie przy ponownym włączeniu silnika i nie było tam mowy o ikonie "check engine"
no i co z tego ze gaśnie spręzynka jak auto zgasisz, ja tak robiłem i odpalalem jechałem pare kilometrów i znowu sprężynka , pojechalem na komputer i spręzynka sie nie świeciła w tym momencie a i tak błąd był , po usunięciu błędu problem zniknął i od tamtej chwili wszystko jest okej.
Cytat:
|
najpierw trzeba sprawdzić czy to co się chce napisać to prawda bo w przeciwnym wypadku można wyjść na głąba - co się zresztą w 100% udało autorowi tematu . W zupełności wystarczy rozmrożenie układu , ewentualnie wymiana filtra paliwa . Po 80 cyklach uruchomienia kody jako nieobecne zostaną samoczynnie usunięte (mowa tu o kodach P0251 , P0191 , P1211 bo tylko te powstaja wskutek wytrącenia się parafiny z oleju napędowego )
PS zdjęcie klemy nie skutkuje w mondeo tdci - kody błędów są zapisywane w pamięci nieulotnej , niewrażliwej na utratę zasilania
|
a ty człowieku nie obrażaj innych za to powinieneś dostać ostrzeżenie trochę więcej kultury !! ja tylko powiedziałem jak jest a że ktoś ma inaczej niech jeździ tak dalej.