View Single Post
Stary 29-01-2010, 15:31   #11
Gochu
ford::beginner

Imię: Wojciech
Model: C-MAX II, przedtem Mondeo MK1 1,8TD, Fusion 1,4TDCi, Peugeot 308SW 1,6 HDi
Silnik: 1,6 benzyna 125KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: jaki akumulator do fuzji

Cytat:
Napisał szoku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam serdecznie. W swoim 1.4 TDCI jeżdżę już 8 roczek na oryginalnym akumulatorze i dopiero wczoraj mnie zawiódł. Niestety na własne życzenie :] (dwie trasy po 3 km tam i z powrotem z włączonym ogrzewaniem przedniej i tylnej szyby). Następnego dnia rankiem wystarczyło prądu tylko na podgrzanie świec (temp. -19 st. C) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Szybkie ładowanie i akumulator daje radę (już nie włączam na krótkich trasach ogrzewania przedniej i tylnej szyby).
Witam!
Powiedz , proszę jakie parametry ma ten oryginalny aku do naszych (te same roczniki) fusionów 1,4TDCi. U mnie jest już drugi (Banner) rocznik 2004r. Samochód kupiłem w 2006 w Niemczech i nie wiem dlaczego poprzedni (oryginalny) wytrzymał tylko 2lata? Ten Banner jest bardzo dobry ale nie mogę odczytać (wytarte cyfry) jakie ma parametry. Serwisman bardzo długo się zastanawiał jak przepytywałem go w tym temacie w końcu wydukał - 60Ah/590A. Taki jest u Ciebie? Pozdrawiam
Gochu jest offline   Odpowiedź z Cytatem