Witam, miałem troszeczkę wolnego czasu i postanowiłem zmienić podświetlanie przycisków od nawiewu, zamieszczam kilka fotek i opis
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Kupiłem lakier akrylowy czarny w aerozolu i lakier akrylowy bezbarwny w aerozolu, papier ścierny 800, 1200 na mokro, diody miałem w domu więc nie kupowałem
2. wziąłem cały ten plastik na którym są znaczki zamoczyłem w gorącej wodzie, po czym odkleiłem całą tą folię.
3. resztki farby umyłem rozpuszczalnikiem
4. papierem ściernym na mokro wyrównałem całą powierzchnię, żeby nie było żadnych rysek
5. wszystko odtłuściłem i ponaklejałem oznakowania (papier samoprzylepny z literkami i cyferkami kupiłem w sklepie po 1,5zł wielkość 7mm, mniejszych nie było). literki naklejałem igłą żeby nie dotykać ich palcami, lepiej się trzymają plastiku
6. po przyklejeniu wszystkich oznakowań pomalowałem plastik kolorem czarnym 3 cieniutkimi warstwami z odległości 25-30cm w odstępie czasowym 10-15min
7. gdy już wszystko zostało pomalowane, położyłem plastik na grzejniku do wyschnięcia, po 4 godzinach można zacząć działać z nim dalej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
8. lakier gdy jest już twardy zacząłem odklejać wszystkie oznakowania, delikatnie należy je podważać igłą żeby nie zniszczyć lakieru, po tym zabiegu wszystko dokładnie umyłem benzyną ekstrakcyjną, trzeba to zrobić bardzo dokładnie, ponieważ po odklejeniu liczb zostaje klej i należy go wyczyścić, wszystkie pozostałości czarnej farby starałem sie wyczyścić, igłą pozdrapywać, wszystko będzie później widać po podświetleniu w aucie
9. ostatnią rzeczą którą należy zrobić to pomalować cały plastik lakierem akrylowym bezbarwnym żeby wszystko było piękne i równe, oczywiście malujemy to 3 razy w odstępach 10minutowych z odległości 25-30 cm. Zostawiamy lakier do wyschnięcia
10. w podświetlanie wlutowałem diody niebieskie, oraz jedną czerwoną żeby się odróżniała gdzie jest przestawianie na ciepły nawiew
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. diody nie mogą świecić punktowo bo będzie brzydki efekt !!
11.Po skręceniu wygląda to wszystko tak jak na zdjęciu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zgubiłem jedynie jedno pokrętło, musiało mi gdzieś wypaść :/ w razie jakichkolwiek pytań proszę pisać, mam nadzieje że wsyzstko wyjaśniłem bardzo dokładnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dodaję jeszcze zdjecie licznika jak przerobiłem, radia i zegarka
12. życzę wszystkim powodzenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w jeden dzień można to spokojnie zrobić