Ja też mam filtr przelotowy za grosze (w porównaniu do tych z pompką i wymiennymi wkładami). Od kąd kupiłem auto, taki rodzaj filtra tam był. Pytałem się nawet pompiarza i jednocześnie speca od silików diesla (to nie zawsze idzie w parze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i powiedział mi: "Panie, dobrze że Pan masz taki filtr bo z tymi pompkami to wieczne jaja są i problemy".
Co do zaworka zwrotnego. Mam założony przed filtrem, aby pompa i filtr były zalane paliwkiem. Wiele osób pisze, że lepiej za filtrem bo jakiś syf wpadnie i zaworek przestanie działać. Wiem, że w Polsce paliwo to tragedia, ale nie sądzę żeby aż taka gnojówka była, żeby niosła ze sobą większe zanieczyszczenia w formie stałej. A nawet jeśli to taki zaworek to 20zł. Tyle moge przeżyć raz na hoho, hohohoho hoho a może i dłużej.
W każdym razie, dzisiaj gdy wstałem do pracy było -10stopni. W baku mam diesel gold ze statoil i zapomniałem wlać dodatku (byłem nieco postresowany gdy wsiadałem do auta). Podwójne grzanie świec i odpalił od strzała
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze tydzień temu było to nie do pomyślenia (mechanik przestawił lekko zapłon i wyczaił, że paliwo miałem lipne, a niby verva z orlenu w centrum miasta - już tam nie zatankuję) dlatego jest to mój wielki sukces!
No rozpisałem się, ale mam jedwabisty nastrój bo od 10ciu dni tłukłem się komunikacją miejsca i byłem w pracy przed 8mą (a zaczynam od 7mej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Dobrze, że lekarzem, albo strażakiem nie jestem, a szef wyrozumiały bo sam miał kiedyś starego diesla
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.