Odp: Ile wytrzymują żarówki H7 w MK2?
w poprzednim samochodzie przerabiałem temat "H siódemek" od najtańszych do tych "lepiej świecących". Z obserwacji mogę powiedzieć, iż najdłużej świeciły Philips silvervision, których już chyba nie produkują, cena około 100zł, świeciły około 9-10 miesięcy. Fakt widoczność się poprawiła, światła rzeczywiście świecą mocniejszym strumieniem, bardziej białym niż zwykłe H7 za 20zl za sztukę. Miałem również Philips Gt150, również bardzo fajne białe światło, mocne, widać różnice między tańszymi np. Philipsami +30%, świeciły krótko około 4 miesięcy. Cena tych żarówek wyniosła około 80zł allegro zapakowane w blister. Miałem również Osram Silverstary, fajne ale chyba jednak Philipsy świeciły lepiej, koszt około 50zł. Kolejne Philip's bluevision, fajne, troche przereklamowane na forach... Thungsram zwykłe za 15zl za sztukę świeciły przyzwoicie, dla laika, albo nie światłofoba tak jak ja, praktycznie nie wyczuwalna różnica między tymi wszyskim ulepszonymi żarówkami. Teraz patrząc z perspektywy czasu to był kompletny bezsens wydawać tyle kasy na żarówki, które poświecą 3-4 miesiące.
|