Cytat:
|
Opaski musza być naprawde mocno skręcone, do tego stopnia, że słabsze opaski (często kupione jako do węzy ogrodniczych) po prostu nie wytrzymują. Opaski musza byc solidne zeby mozna bylo skrecic naprawde bardzo mocno.
Przy skręcaniu opasek lepiej od śrubokręta sprawdza się klucz nasadzany z góry (najlepsze sa srubokrety z wymiennymi nasadkami)
Absolutnie nie moze byc tak jak mówisz, że zalozyles przewod na przewód, to nie ma prawa dzialac.
ja tez mam przezroczyste przewody, raz w zimie mialem taką sytuacje, ze lewo dojechalem do celu bo auto przerywalo, podnosze maske, a tam z jednego łączenia opaską zasuwa milion mikropęcherzyków powietrza.
Opaska była mocno skręcona, dokręcilem jeszcze mocniej i jest ok.
Niech Ci to zobrazuje jak mocno musza byc skrecone opaski.
W szczelnej instalacji nie ma prawa nic wędrowac.
Nieszczelny filtr tez jest prawdpodobny, ale w tym przypadku najczesciej cieknie paliwo.
|
No opaski były trochę luźne. Dokręciłem wszystkie. Kupiłem też nowe 10 mm bo założyłem 8 mm na wcisk i wdziałem że się podginały tak że nie tworzyły pełnego okręgu na wężu.
Wcześniej miałem opaski te ślimakowe, tylko one mają rozmiar 8-12 i jak na takim przewodzie co ma 9-10 mm zewnętrznej to podwijały się pod spód tworząc szczelinkę i nie dociskały ładnie jak to co mam teraz założone.
Możliwe że jak zakładałem wczoraj na zimnych i twardych przewodach to dzisiaj jak przejechałem i się zagrzały to trochę luzu się zrobiło. Jednak temp. jest to się zrobiły miększe.