No ja u siebie mam to zmontowane w ten sposób. Od ściany grodziowej idzie wężyk przezroczysty, potem filtr paliwa przelewowy, potem pompka z zaworkami zwrotnymi, pompa wtryskowa. Wszystko na opaskach skręcanych.
http://pl.tinypic.com/r/152ixy9/6
Jeśli chodzi o wężyki to to chyba ~8zł za metr, pompka 44zł ale są już za 25zł na allegro, ja wziąłem po prostu droższą bo w jednej paczce z innymi rzeczami które akurat kupowałem, do tego filtr paliwa za ~8zł i opaski 0.80zł za sztukę. Pompki się nie pozbywaj, bo za dużo roboty przy odpowietrzaniu na wtryskiwaczach.
Świece to podstawa zimą. Sprawdź je albo... po prostu wymień. Komplet już możesz mieć za ~100zł a roboty jest na 15-20 minut. Ja od zeszłego roku doszedłem do wniosku że przed każdą zimą będę wymieniał świece i tak też zrobiłem w tym roku. Aktualnie mam świece firmy HKT, polecił mi je znajomy pracujący w Intercarsie, koszt to 21zł za sztukę.
Wyżej wymienione świece i wężyk paliwowy, i auto odpalało przy -20 bez problemu, pomimo mocno przestawionego kąta wtrysku. Teraz, gdy została dokonana korekcja kąta wtrysku, pali na jedno grzanie świec i od razu chodzi równo, bez dymienia.