Cytat:
|
Po pierwsze żarówki 90/100W +50% WIĘCEJ ŚWIATŁA nie mają homologacji. Ja mam też coś ksenopodobnego ale 55/60 homologowane i jezdze bez obaw. ......
|
O żeś się opisał ;-)
Powiem co ja o tym myśle.
Masz rację. Homologacji nie mają. Ale każdy sprzedawca z allegro o tym informuje.
Po drugie jest naprawdę niewidoczna różnica realnie między tymi twoimi i moimi.
Podejrzewam że kolega <kosciak> wie że 90/100W nie mają homologacji i kupuje na własne ryzyko.
Przed zakupem sam siedziałem na necie i przeszukałem mnóstwo postów na różnych forach. Zawsze napisze ktoś coś takiego jak ty. Ale większość się tym nie przejmuje bo np. nigdy jeżdżąc samochodem nie zdarzyło mi się żeby policjant pytał o parametry żarówek no chyba że naprawdę ktoś ma porządnie żarniki i oślepia innych. Ale nie w porównaniu do tych? Zawsze można wozić przy sobie zapasowe żarówki w celu wymiany przy stróżach prawa tak jak ja to robię.
Sam miałem dylemat przed zakupem dlatego poczytałem o tym.
Nawet jak miałem jakiś czas temu stłuczkę to misiek się czepił choinki na tylnych lampach ( zdarza się u nas ) no ale kwestia dogadania i pojechałem dalej. Może dlatego że stłuczka nie była z mojej winy.
Jedyne co mnie zastanawia to ta ustawa o zakazie używania świateł w barwach żółtych ;-) pierwsze słyszę. Ale poczytam jeszcze o tym tak z ciekawości.
Widziałem jeszcze na allegro były mocniejsze 120 czy 130 ale to już przesada.
Ps. Zamazałem na wszelki wypadek tablice bo jutro wyjadę i się gdzieś na mnie zaczają ;-)
Pozdrawiam
Cytat:
|
No i kwestia czy do mk6 też takie podejdą ?
|
Może się przyda. Jakość nie najlepsza ale widać :