Kolego, w jakimś styczniowym wydaniu "motor-u" lub "auto-świata" (konkretnie nie pamiętam) pisali o tych żółtych światłach.
No ja mam też te ksenopodobne żarówki i naprawde super białe i mocne światło. Wiesz, na pewno niemal dwu-krotnie mocniejsza żarówka da mocniejszy strumień, ale jakoś na tych co mam komfortowo się jeździ.
Ciekawi mnie jedno: w wyzej wymienionej gazecie pisali ze policjant nie ma prawa otworzyć maski, a tym bardziej wyjąć żarówki. Często nawet jej wyjęcie równa się z demontażem zderzaka w nowszych autach ;/ Załóżmy ze zatrzymuje nas "misiek" i mówi ze wg niego to żarówki bez homologacji. Wiadomo, ze to jego zdanie i moze się mylić. On jej wyjąć nie może, a ja np nie umiem. Misiek zabiera nam dowód i kieruje nas na przymusowy przegląd. Jaki w tym sens?? Przeciez wiadomo ze jeśli nawet mam "lewe" żarówki to na przegląd założe "normalne".
Słyszałem przypadki ze ludzie brali dane funkcjonariuszy i przynosili kwitek z przeglądu i pisali podanie o zwrot kosztów robiąc na komendzie "zadyme". Twierdzili ze to po prostu wyłudzenie pieniędzy i nieznajomość policjanta.
Znajomy czymś takim "zagroził" funkcjonariuszom i tylko go pouczyli żeby zmienił żarówki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka