View Single Post
Stary 04-02-2010, 21:56   #38
mareksoft
ford::beginner

Imię: marek
Model: ford focus c-max
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Problem z turbospężarką: Padła już druga focus Mk2

mam te same problemy po raz 4 turbina mi padła regenerował mi niby super fachowiec z bytomia nawet 1,5 roku gwarancji dawał ale jak mnie po raz 3 zobaczył to miał nietęgą mine weic za 4 razem kupilem uzywana niby 30 tys przebiegu luzu nic nie miała wyglądała bardzo dobrze niestety po przejechaniu20km to samo zaciera sie choc olej dolatuje reasumując za pierwszym razem okazalo sie ze nie dochodzil olej bo sitko bylo zatkane wiec sitko wyłamałem i ponowna regeneracji po przejechaniu 200km zaczał mi olej do wydechu sie distawac za mna bylo bialo wiec mysle te sitko musi byc bo by moze za wiekie cisnienie sie robi więc znowu regeneracja i kupiłem nowa srube z sitkiem koszt 16zl i przejechalem 3000tys i znowu zacierka z tego co poczytałem co niektórzy piszą nie regenerowa bo nikt tego nie umie porzadnie zrobic wiec kupiłem uzywaną i niestety 20km i to samo naprawde niewiem juz co mam zrobic zaznaczm ze 2 razy olej wymienialem w czasie tych moich problemow z filtrami teraz dzwonilem do poznania do turbotechu i znowu musze wywakic 1200zl bo tyle kosztuje ale mechanik powiedzial mi ze ta sruba z tym sitkiem musi by może ktos cos wiecej na ten temat tego sitka napisze może ktoś dłużej juz jezdzi bez tego sitka
mareksoft jest offline   Odpowiedź z Cytatem