View Single Post
Stary 04-02-2010, 22:54   #1451
Tom303
ford::advanced

Model: Cougar/Mondeo/S-max
Silnik: 2.5i/3.0i/2.0d
Rocznik: 1998/2005/2007
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Witam wszystkich. Na poczatku musze wyrazic slowa pochwaly za ten obszerny temat i ilosc przydatnch informacji tutaj i wielkie zaangazowanie osób w ten temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jestem pod wrazeniem. Sam jestem tu zarejestrowany juz od 4 lat, z czasow kiedy kupilem cougara ale juz kilka lat mnie tu nie bylo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale wracajac do tematu ... Teraz tzn od ponad 2 lat jezdze mondeo MK3 ST220 z wbudwoanym fabrycznie Denso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I od zeszlego tygodnia mam problem z sygnalem GPS. Otoz wykrecilem antenke i wyczyscilem szczotka druciana na wiertarce ten metalowy gwint. I od tego czasu po wlaczeniu nawigacji mam straszne opoznienie zanim zlapie sygnal (przekreslony globus) ale jak zlapie to ma tych satelit 5-7 czyli niby OK. Tak samo jest sygnal TMC. Ale teraz po kazdym wyjezdzie z tunelu albo parkingu podziemnego tak samo, trwa kilka minut az znowu zlapie sygnal ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy ktos mial juz cos podobnego i czy jest to znak, ze odbiornik GPS w stopce anteny pomalu pada ... ? Czy sam pret anteny (bat) jest potrzebny do nawigacji czy tylko do odbioru radia FM i sygnalu TMC? Ostatnio nie bylo sygnalu przez cala trase z Polski do Niemiec, a na drugi dzien juz byl, tylko z tym opoznieniem. Dodam, ze od tego czyszczenia jakos lekko mi sie wkreca ten precik anteny, a tak naprawde to mozna go potem wyciagnac bez wykrecania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A druga sprawa, bo to ze nie ma map 2009/2010 juz doczytalem, to to, czy w wersji 2008/2009 jest juz uwzgledniony ten nowy kawalek (51 km) autostrady A4 miedzy Krzyzowa a Jedrzychowicami?

Bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedzi

Tomek

Ostatnio edytowane przez Tom303 ; 04-02-2010 o 23:10
Tom303 jest offline   Odpowiedź z Cytatem