View Single Post
Stary 06-02-2010, 20:16   #273
marek871
ford::amateur

Imię: Marek
Model: MK3 Ghia X
Silnik: TDCi 2,0 130 KM tiptronic
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: [MK3] TDCI 130KM automat - kto ma ? opisy samochodu-problemy

Witam wszystkich użytkowników TDCI 130KM automatGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Sorki, że piszę dopiero teraz, ale od niedawna jestem na tym forum i dopiero od czerwca 2009 szczęśliwym posiadaczem MK3 TDCI 130KM automat. Miał wtedy 170 tys. przebiegu.
Moja furka to:
MK3 Ghia X Panther Black, TDCI 130KM tiptronic, 2004 r., 198 tys. km.
Spalanie:
miaso lato: 8,1
miasto zima: 9,1
trasa: 6,5 - 6,8
mieszany: 7,4 - 7,8
Przez ten czas wymieniłem tylko klocki hamulcowe z tyłu. Za chwilę czeka mnie przegląd przy 200 tys. km. Aż się boję.
Przy okazji przeglądu chciałbym:
1. Wymienić olej w asb w warsztacie specjalistycznym po uprzedniej kontroli jego stanu (barwa, zapach) metodą statyczną, tj. 3-4 litry z powtórzeniem zabiegu po 1000 - 1500 km.
2. Poddać go chip-tuningowi (chip lub box).
I właśnie w związku z pkt 2 mam pytanie:
- Czy ktoś z szanownych forumowiczów wszczepiał już wirusa lub podłączał box do swojedgo cacka i z jakim efektem?
- Czy ktoś słyszał o takiej operacji u kogoś zajomego i zna jej wiarygodny wynik?
- Czy możecie zarekomendować solidny warsztat w Wa-wie i okolicach?
Pytania być może zdadzą się upierdliwe, ale wywołane zostały odpowiedziami, jakie uzyskałem od obdzwanianych warsztatów.
Jedni gwarantowali 30% wzrost mocy i momentu, inni lojalnie uprzedali, że nie będą ingerować w sterowniki asb i przyrost mocy i momentu nie będzie tak wyraźnie odczuwalny jak w manualach.
Tak więc zgłupiałem i nie wiem: robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy nie robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.?
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam serdecznie,
marek871
marek871 jest offline   Odpowiedź z Cytatem