Cytat:
....
Kupię pewnie coś tańszego od tego co mam teraz bo uważam, że przepłaciłem za te co mam teraz i nie zapytam nawet oponiarza: "Panie czy te Micheliny to dobre opny?". Czy to Michelin czy Dunlop, czy też GY nie ma znaczenia. Opona jest opona i pitolenie uważam tu za zbędne. Chyba że porównujecie Dunlopa do Marangoni i wymieniacie za i przeciw, to wtedy tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam.
|
No to chłope nieźle pitolisz. To wg Ciebie różnica w cenach opon markowych to ściema bo wszytskie są takie super ? Co to za głupoty wypisujesz.
Przykady:
Firestone Firehawk, na suchym jak kazda opona, ale na mokrym ... jezu miej nas w opiece...a przecieżc markowa jest.
Uniroyal Rainsport super na mokrym, ale na suchym ciut pływa.
Fulda Exelero po sezonie pokręcona jak śruba w statku ... i huczy, że ogłuchąć można.
Idąc dalej i biorąc pod uwagę oponki zimowe to tutaj mamy przepaść konstrukcyjną i jakościową. Kiedy jedna opona kręci w miejscu to druga spokojnie ma trakcję np Kleber vs GY UG performacne2. Nie wiem gdzie jezdzisz i jak, ale jadąc np zimą alpy chce wróćić to wierze,że jezeli zapłacę 1000 pl więcej za komplet opon, to dlatego, że są one lepsze anie dlatego, że ktoś miał taki kaprys i zrobił je droższymi.
To tak jaby napisać że przecież Ford Fiesta i Ford Mondeo są takie same bo przecież robi jest Ford.
Dalej ... wg Twojego rozumowania to każda opona umożliwi mi bezpieczną jazdę z prędkościami powyżej 200 km/h. Tak, czasami jeżdze i 240 km/h i chce wtedy czuć się bezpiecznie, a to powinna mi zapewnić opona określonych parametrach i ..cenie.
Ponadto jak zapytasz oponiarza: "Panie czy te Micheliny to dobre opony?" ..to zaporponuje Ci dokałdnie te na których ma największą marżę lub ma na stanie ...i takie są fakty, bo sam tego doświadczyłem. Jak rok później opony powiedziały dosyć ... no to stwierdził, że tak to czasami bywa i tego się nie rekalmuje
Czy mozesz przedstawić metodologię dzięki ktorej doszedłeś do takich wniosków ? Czyli np: jaką oponkę kupiłeś i jak ją testowałeś ? Skoro żadasz faktówto podaj swoje na poparcie twojej śmiałej tezy.
pozdrawiam