Odp: Problem z biegiem R w automacie
Nowe fakty , może komuś się przyda - ostatnio R zacinał się jeszcze bardziej ,ostatnio musiałem przejechać ok 10 km żeby rozgrzać olej skrzyni i dopiero wchodził . Miarka się przebrała a raczej nerwy puściły i zacząłem szukać pomocy ASB Płocheć spławił mnie w ubiegłą sobotę przez domofon (nie chciało mu się gadać , wspomniał że padły mu komputery a terminy wolne za 3 tygodnie) , inne warsztaty w Lublinie nie chciały się podjąć naprawy , zacząłem szukać po internecie zespołów elektrohydraulicznych lub całych skrzyń. No i znalazłem na allegro zespoły zaworów (ponoć po regeneracji) w cenie 999 zł , cena wydała mi się rozsądna + montaż 150 zł - więc zdecydowałem się na wymianę . Warsztat daje 6 m-cy gwarancji , dzisiaj jestem już po wymianie (oczywiście nie obyło się bez komplikacji - awaria komputera po wynianie zespołu , ale właściciel poradził sobie wymianą tranzystorów ).
Wnioski : skrzynia działa ok , zniknęły nawet szarpania , może warsztat nie powala pięknym budynkiem ale podejściem do klienta i naprawy robi niezłe wrażenie - a mowa o Seb-Kar ASB Strzyżowice1. Awarie zespołu elektrohydraulicznego w przekładni JF 506 należą ponoć do częstych więc może zamiast decydować się na remont za 3-4 tys lepiej próbować tańszych rozwiązań - pozdrawiam wszystkich.
|