Odp: Dobre wycieraczki
To, że produkt w sklepie różni się od tego do fabryki czy ASO to normalka. Dlatego części samochodowe dzielimy na:
- OE - do fabryki,
- OES - do ASO jako części zamienne,
- Aftermarket - wolna amerykank fabryk, aby Kowalski miał coś w "dobrej cenie".
OE i OES bardzo często są tej samej jakości np. BMW rząda 100% to samo.
Żeby osłabić Was jeszcze bardziej, dodam, że często producenci się umawiają, że na Afetermarket jedni robią do takich modeli, drudzy do takich i ... się wymianiają potem!!! W ten sposób kupujecie amortyzatory firmy sachs... a środku tak naprawdę jest KYB z inną naklejką. Najlepsze jest to, że producenci jawnie o tym mówią w czasopismach branżowych...
Wycieraczki:
Obecnie jeżczę na Motorcraftach i naprawdę jak dla mnie jest OK. Jeżeli szybę mam dobrze umytą z soli, pióra przetarte podczas mycia szyby to nie mam im nic do zarzucenia, a mają już prawie rok.
Jeszcze jedno. Niektórzy się chwalą, że 2 lata na jednych wycieraczkach prześmigali...no comments! To już lepiej kupować co pół roku wycieraczki w Tesco, bo chociaż smugi będą, to chociaż guma nie będzie zparciała i nie będą szyby rysować. Wycieraczki powinno sie zmieniać min. raz w roku, no chyba, że ktoś trzyma samochód w garażu zdala od słońca i mrozu i jeździ tylko do kościoła :-)
|