Cytat:
Witam. Poszukuje recenzji na temat mendeło MK1 - silniki 2.0 lub 2,5 V6 Może ktoś kogoś zna, wiedział coś o tym... Podpowiedzi mile widziane. ( a i gaz wcaaale nie potrzebny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Szukam czegoś może na lato, jesień jak już sierra się zajeździ.
|
Miałem Mondeo MK I. Co prawda 1,8 CLX 115 KM, ale mogę Ci o nim opowiedzieć. Miałem go dwa lata i przez ten okres jedynymi naprawami jakie musiałem zrobić była wymiana łączników stabilizatorów. To musiałem. Pomijam wymiany oleju, klocków, filtrów itp. Autko jeździło bez zarzutu - zawsze palił, zimą też mnie nie zawiódł. Spalanie miałem w granicach 9 l w cyklu mieszanym, ale za to w trasie pomiędzy 7 a 7,5 (oczywiście przy jeździe w granicach 90 - 110 km/h). Gazu nie montowałem, ale jazda na samej benzynie wcale nie była aż taka kosztowna. Autko dynamiczne, ładnie trzymało się drogi. Robiłem nim trasy dość spore i nigdy nie zdarzyło mi się wysiąść z bolącymi plecami itp. Pasażerowie z tyłu też nigdy nie narzekali. Co do ładowności - kiedyś zapakowałem bagaże dla 4 osób + duży namiot i zmieściłem wszystko. Co prawda musiałem zdemontować półkę, ale to tylko taki mały szczegół. Mój mondek był czarny a nie miałem w nim klimy a szyberdach nie wiele pomagał w lato i to był jego największy minus. Mam nadzieję, że z tego chaotycznego opisu coś Ci pomogło. Gdybyś miał jakieś pytania to pisz na PW - odpowiem jak tylko będę umiał najlepiej.
Pozdrawiam - Andrzej.