Witam!
Podłączę się pod temat. Myślę że też mam problem z GPS lub nie wiem... może z ustawieniami i kalibracją.
Właśnie... o co chodzi z tą kalibracją? Ustawiam jakieś położenie, tylko nie wiem po co, bo przecież nawigacja sama powinna okreslić lokalizację aktualną na mapie automatycznie, a kalibracja z tego co wiem służy do określenia parametrów pracy urządzenia nawigacji, takich jak np wielkość kół, profil opon itd, tu tego nie ma, jest tylko ustawienie jakiejś lokalizacji.
Kolejny problem, po wybraniu celu i wyszukaniu trasy, otrzymuję informację głosową że "guidance will start when you enter known road" angielski znam ale nie rozumiem tego komunikatu, niby że prowadzenie rozpocznie się w momencie jeśli wjadę na drogę znaną dla nawigacji, a niewątpliwie na takiej drodze się znajduję. Po ruszeniu z miejsca trójkącik na mapie biegnie sobie swoją trasą gdzieś przez pole a droga jest z boku albo biegnie w zupełnie przeciwnym kierunku, albo też kieruję się w stronę miasta a strzałka biegnie w przeciwnym kierunku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zaznaczam że nawigacja nie pokazuje błędu słabego zasięgu sygnału GPS.