Cytat:
No nie dziwię się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście zawsze w 1,4 można użyć 3-ki w dochodzeniu do setki, ale komfort pracy silnika już nie ten Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
No jak dla mnie, to jeżeli chodzi o kulturę pracy diesel nie dorównuje benzynie właśnie ze względu na dźwięki przy wysokich obrotach. Dla benzyny 6 000 rpm. to nic nadzwyczajnego i dźwięk jest całkiem przyjemny, w dieslu już przy 3500 robi się niezbyt miło dla ucha. Ale to pewnie kwestia gustu - mnie po prostu w dieslu drażni sam dźwięk oraz to, że zakres użytecznych obrotów jest dość niski.
Cytat:
|
(zaobserwowałem tylko jedną rzecz że czasem odpala po 0.5s przestoju po przekręceniu kluczyka ale nie wiem czy to czasem nie jest normalne na takich mrozach)...
|
Znaczy się masz takie wrażenie jakby się rozrusznik "przycinał" na ułamek sekundy, jakby coś go zablokowało? Bo u mnie tak jest (ja mam poprzedni model), a właściwie było i spora poprawa nastąpiła po dołożeniu dodatkowego kabla masowego między akumulatorem, a blokiem silnika. Rozrusznik kręci zdecydowanie szybciej i nie zacina się.