Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 25-02-2010, 21:51   #431
Marcin73
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No nie dziwię się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Oczywiście zawsze w 1,4 można użyć 3-ki w dochodzeniu do setki, ale komfort pracy silnika już nie ten Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No jak dla mnie, to jeżeli chodzi o kulturę pracy diesel nie dorównuje benzynie właśnie ze względu na dźwięki przy wysokich obrotach. Dla benzyny 6 000 rpm. to nic nadzwyczajnego i dźwięk jest całkiem przyjemny, w dieslu już przy 3500 robi się niezbyt miło dla ucha. Ale to pewnie kwestia gustu - mnie po prostu w dieslu drażni sam dźwięk oraz to, że zakres użytecznych obrotów jest dość niski.

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

(zaobserwowałem tylko jedną rzecz że czasem odpala po 0.5s przestoju po przekręceniu kluczyka ale nie wiem czy to czasem nie jest normalne na takich mrozach)...
Znaczy się masz takie wrażenie jakby się rozrusznik "przycinał" na ułamek sekundy, jakby coś go zablokowało? Bo u mnie tak jest (ja mam poprzedni model), a właściwie było i spora poprawa nastąpiła po dołożeniu dodatkowego kabla masowego między akumulatorem, a blokiem silnika. Rozrusznik kręci zdecydowanie szybciej i nie zacina się.