1.6 w czsie jazdy szarpie, zapala sie kontrolka aku i gasnie!w autserv nie wiedza co!
witam serdecznie
wpisalem w szukajce slowo *szarpie* i przeczytalem wszytskie 16 stron...ale zanim zabiore sie do wymieniania czegokolwiek - czego do tej powy jeszcze nie wymienilem opisze dokladnie problem i prosze o pomoc bo juz nie mam sily do tego auta
Auto ford focus 1.6 16v 99r kombi
3 misiace temu mialem problem z falujacymi obrotami wymienilem krokowca ale dalej faluja...szczegolnie kiedy dojezdzam do swiatel...czesc jest oryginalna.
kiedy przyszly mrozy auto zaczelo mi szarpac w czasie jazdy obojetnie czy na 2 czy 5 biegu i jak szybko jade, poszarpie z 3 razy i zapala mi sie kontrolka aku i gasnie. po jakims czasie moge odpalic silnik- auto chodzi stabilnie na biegu jalowym ale gdy tylko rusze, delikatnie puszczam sprzeglo auto od razu gasnie...gdy wbije np wsteczny i dodam gazy od razu silnik gasnie....musi odstac kilka godzin i znow odpala........przejade kilkanascie km i ta sama sytuacja sie powtarza...........dodam ze nie szarpie tylko przy dodawaniu gazu, ale nawet gdy jade 110km/h bez wilkich obciazen
wiec zaczalem wymieniac od mechanika do mechanika
-swiece, kable, cewka-oryginalna, silnik krokowy juz 2gi, alternator, akumulator i nic....(ps jeszcze odme wymienilem)
dodam ze cala instalacja elektryczna byla sprawdzana, styki, kable, kable od masy, do komputera auto bylo podlaczane i nie pokazuje bledow...w fordzie stalo tydzien i stwierdzili ze nie potrafia mi pomoc!!!! - jak to mozliwe!? dodam ze mieszkam w kopenhadze wiec kroja mnie ...niesamowicie.
po przeczytaniu tych 16 stron najczesciej pojawia sie : czujnik polozenia walu, czujnik polozenia przepustnicy, pompka pomocnicza paliwa, filtr skrzyni korbowej, czujnik vss
czy ktorys z fachowcow mogly mi doradzic co w tym wypadku nastepnie powinieniem wymienic? lub co zrobic, bo auto poprostu zabija mnie i nie mam sily.....
chlopaki jutro na 10 mam umowina wizyte z polskim mechnikiem, napiszcie prosze co waszym zdaniem powinienem wymienic w 1kolejnosci, lub moze inne sugestie.....
Ostatnio edytowane przez yogo ; 27-02-2010 o 00:12
|