Cytat:
@Ford-fan - jakby dali mniejszy indeks, to by mieli procesy o to po ewentualnych wypadkach. Opony są co prawda z rezerwą, ale nie 30km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zapomniałem Ci odpisać, że owszem jechałem te 185 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., tzn. licznik tyle pokazywał, a pedał nie był w podłodze.
Co do hałasu, to ja słucham muzyki, której głośność jak wiadomo zwiększa się z prędkością. Jak dla mnie, to na tę klasę jest dość ciche auto. W każdym razie już na głosności 8 samochód nie zakłóca muzyki. Ile to ja razy chciałem 6 wrzucić już Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy dynamicznym ruszaniu.
Przy 150 jest jakieś 4000rpm, a jak dla mnie hałas silnika jest większy niż toczenie i opływające powietrze, ale ja jeździłem tylko po asfaltowych autostradach. A2 mam 500 od pracy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po płytach napewno jest odwrotnie.
Nie byłem zmęczony hałasem po 1200km w Fieście. Dla porównania, to po przejechaniu Astrą 3 z dieslem bolała mnie głowa od hałasu i dźwięku silnika po 400km autostradą. Prędkość maks to 150-160 (wersja 6 biegowa).
|
Opony więc OK.
To Ty miałeś więcej już o 10 km/h niż "oficjalne" Vmax=175 i jeszcze pedał nie był w podłodze ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ile tą 1,4 można jechać "w sprincie" ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tyle, co oficjalnie max w 1,6 ? Czyli 193 ?
Będę musiał kiedyś sam sprawdzić na audzie przy dobrej pogodzie i małym ruchu
Aha, zapomniałem, że prędkościomierze podobno
zawyżają nawet do 15 km/h rzeczywistą prędkość...
Muzyka dobra rzecz, ale za długo też nie można zagłuszać nią silnika, bo muzyczny hałas w końcu też zaczyna męczyć
Pocieszające, że po 1200 km nie byłeś "przehałasowany", a w Astrze jednak tak
THX