Najprostsza wymiana płynu to wziąć strzykawkę i wyciągnąć wszystko ze zbiorniczka, natomiast zalecana wymiana polega na wymianie płynu w całym układzie. Ja u siebie robiłem tak:
wyciągnąłem strzykawką stary płyn ze zbiorniczka i zalałem świeży. Następnie udałem się do każdego z kół i odkręcałem odpowietrznik. Gdy zaczynał lecieć czysty płyn to przechodziłem do kolejnego koła.
Powiem szczerze, że nie widziałem jak on ten cylinderek regenerował, ale powiedział, ze wyciągnął tłoczki, oczyścił wszystko z rdzy, a potem nasmarował tłoczek i go wcisnął trzonkiem młotka. Potem montaż i odpowietrzanie.
Poniżej fotka cylinderka hamulcowego z malucha. W escorcie powinno być podobnie. Nie jestem pewien bo sam regenerowałem tylko przód.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka