Temat: [Mondeo 1993-1996] Dymi i rzucza wode z olejem.
View Single Post
Stary 01-03-2010, 19:26   #26
jogopeda
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 b+g
Rocznik: 1994
Domyślnie Odp: Dymi i rzucza wode z olejem.

Cytat:
Napisał jerzuu123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz też spróbować wlać mu jakiegoś polepszacza typu ceramizer. U mnie gość na stacji ma takie coś, lejesz do oleju po wymianie( kosztuje ok.60zł)Ja osobiście jeszcze tego nie lałem, ale mój kumpel wlał do passata bo też mu brał i poprawiło się sporo
czesc z tego co mi wiadomo takie specyfiki sa najlepsze jak masz zamiar pogonic auto bo na dluzsza mete to jest lipa jeszcze bardziej moze sie silnik rozszczelnic.
moj mondek pali jakies 0.7 litra oleju na 1000 km czyli podobnie tak jak twoj, odrazu od zakupu czyli jakies 3 lata temu zaczal brac i od tamtej pory tyle samo ale moc ma, jeszcze nigdy mnie nie zawiodl wiec jak narazie nie mam zamiaru bawic sie w zmiane silnika lub remont, przebieg "niby" teraz ma 160 tys km ale w bajki to ja nie wierze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale po za tym olejem nic mu powaznego nie doskwiera oprocz oczywiscie czesci eksploatacyjnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ostatnio bylem na przegladzie amorki sa jeszcze orginalne za mojej kadencji nie wymieniane i maja jeszcze po ok. 80 procent co mnie zadziwilo ze dalej trzyma forme Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jogopeda jest offline   Odpowiedź z Cytatem