View Single Post
Stary 03-03-2010, 21:36   #41
lukasz1981
ford::average

Imię: Łukasz
Model: ford focus I
Silnik: 1,6
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: 1.6 w czsie jazdy szarpie, zapala sie kontrolka aku i gasnie!w autserv nie wiedz

Cytat:
Napisał yogo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak bede sprawdzal ten filtr od skrzyni korbowej to sprawdze wszystko do okola, caly przod trzeba bedzie sciagnac...wiec posprawdzam co sie da

(do lukasz 1981 powiem ci ze jak ja zalozylem nowy silniczek krokowy to mi tez wskakiwalo na 3tys. czyli albo trzeba jakos przeprogramowac jak sie da, lub wymienic na prawidlowy....ja za pierwszym razem kupilem do fokusa 1999 1.6 ale dali mi jakis dziwny(inny model prawdopodobnie)....a pozniej kupilem w sprawdzonym sklepie tez do 1.6 99r benz i dali mi taki ze po odpaleniu wskakiwal mi na 800obrotow - czyli normalnie (ps po odpieciu przeplywomierza ten mi spadaly obroty na normalne) wymien silniczek krokowy najlepiej pozycz od kogos na moment, zobaczysz czy to to. pozdrawiam

panowie czekam na dalsze pomysly
komputer byl sprawdzany, przeplywomierz sprawdzony i czyszczony

zostaly ew.sonda lambda, filtr skrzyni korbowej, czyjnik polozenia przepustnicy - to nie bylo sprawdzane i dodatkowo jak kolega napisal ponizej węże ssące przy kolektorze....wszystko bede sprawdac takze piszccie, pozdrawiam i dzieki za pomoc

kolego odnośnie tego krokowca to nabyłem nowy i winien być dedykowany do tego modelu ale jeszcze na 100 % posprawdzam co i jak, a czy jak krokowiec bedzie uszkodzony to wywali błąd na komputerze bo mi tylko wywala przepływomierza bład

proszę o info
lukasz1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem