View Single Post
Stary 06-03-2010, 16:34   #21
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Pasek rozrządu-co wybrać

zzzbyś, przez nieuwagę w Tranzolku 2,5D możesz zrobić 80.000km.
Pasek w praktyce wytrzyma o wiele, wiele większy przebieg. Zdejmowany pasek przy wymianie ma wyglądać jak nowy! Ma być 100% pewności jego stanu.

Na Forum był jakiś człowiek, który spytał, kiedy wymienia się w Transicie 2,5D ŁAŃCUCH, bo już przejechał 250.000km i to CHYBA CZAS...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeszcze dopiszę ważną rzecz: jak wspomnieli koledzy pasek musi pracować czysty, nie może być zaolejony, ale także ważne - jeśli nie ważniejsze - nie może na niego ciec płyn z układu chłodzenia. Wyciek płynu z pod obudowy paska świadczy o nieszczelnej pompie. Ale u mnie pękł pasek, bo wyciekł płyn z pod obudowy termostatu i poszedł na pasek. Okazało się, że mechanik założył tę obudowę na silikon. Dopiero w Auto-Waś uświadomili mnie, że to ZBRODNIA - żadnych silikonów i tego typu patentów; tam się daje TYLKO ORYGINALNY ORING Motorcrafta i nic więcej. I trzyma...
I tu panowie zamiennicy pytanie: jaki jest zamiennik tego oringu? Bo ja chcę TYLKO Motorcrafta, mimo że kosztuje nie 4 zł.jak wszystkie inne, ale 40 (czterdzieści) zł. I nikt mnie nie przekona TU do żadnego zamiennika...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 06-03-2010 o 17:06
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem