Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników
View Single Post
Stary 07-03-2010, 00:05   #106
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

Cytat:
Napisał gromot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanie odnosnie drugiego biegu (1.8 TDCI, 125KM skrzynia 6). Otoz po przesiadce ze Skody 2.0TDI 140KM wydaje mi sie ze Mondeo jakos slabo ciagnie przy niskoch obrotach zwlaszcza na 2 i nie chodzi mi tu o turbo dziure. Na przyklad kiedy dojezdzam do ronda, zwalniam (nie zatrzymuje sie) redukuje do 2, samochod pomalu sie toczy i kiedy probuje wlaczyc sie do ruchu to prawie mi przygasza az musze troche wysprzeglic i podniesc obroty.
Co w tym dziwnego, że słabsze i cięższe auto jeździ gorzej? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał gromot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A o ruszaniu z dwujki to chyba moge wogole zapomniec. Czy to jest normalne w tym silniku? Czy macie podobe odczucia?
A po co ruszać z dwójki? Żeby sobie szybciej zniszczyć sprzęgło i/lub koło dwumasowe?
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem