Odp: co kupicie po Focusie ?
NO widzę, że ładna atmosferka na forum. Jeżeli chodzi o podpis Majsterus`a to moim zdaniem każdy może mieć co chce. Jakby miał opis, że to forum jest do.... to co innego. To jest jego wolna opinia, chociaż faktycznie trochę prowokująca i raczej dla przyzwoitości powinien z forum zrezygnować niż głupio prowokować. Damiano16 trochę pojechał z tym tekstem "wypie...".
Ja powiem szczerze, że też już Forda bym nie kupił. Owszem, prowadzi się fajnie. W środku też całkiem miło. Silnik, to niestety, ale tylko 2.0TDCI ma sens - teraz to wiem. Ale 1.6 też jest w miarę OK.
Zatem co mi nie pasuje? Nie pasuje mi ogólnie Ford jako podejście do konstruowania samochodów, jako dbanie o klienta. Detale takie jak: opadające podszybie, rdzewiejące lampki z tyłu, woda na dywaniku pasażera, strzelająca rura intercooler`a, świetnie spasowany zderzak tylni - zostały już dawno wyelimionwane przez konkurencje w samochodach dużo starszych. To jak dla mnie są "niedocięgnięcia", które powinny zostać wyeliminowane przez producenta dużo wcześniej lub usunięte na gwarancji - nie wstyd czasem przyznać się do błędu. Tymczasem My sami sobie z tym walczymi metodami domowymi, a to raczej przypomina czasy Fiatów i Polenezów :-).
Ja osobiście następnym razem (pewnie za 3-4lata) pójdę w grupę Skoda (octavia) - Volkswagen lub Opel(Astra IV) jak kasa pozwoli to oczywiście Audi A4:-). Chyba, że nowy Focus III okaże się przebojem rynkowym...;-)))
Ostatnio edytowane przez maureliusz ; 07-03-2010 o 21:03
|