Witam wszystkich.
Szukałem na szukajce powiązane tematy, ale opisywane były bardziej złożone sytuacje i problemy przy innych jednostkach napędowych. Opisze co mi się dziś przydarzyło. Rano jak zwykle droga do pracy. Czekam na czerwonym i tu nagle wesoły komunikat- "Usterka układu silnika" i czerwona dioda. Kontrolka "check engine" się nie pojawiła, żadne wahanie obrotów również, żadne dziwne stuki puki. Jedyne co się dało odczuć to brak mocy (tak jakby się turbinka nie załączała). Dojechałem do pracy i wyłączyłem silnik. Po pracy odpaliłem silnik i w drogę do domu. Komunikat się już nie pojawił, "moc" wróciła. Na forum znalazłem tematy, że tym objawom jeszcze towarzyszył komunikat o awarii abs, esp i różne inne cuda wianki. U mnie nic poza tym co napisałem. W piątek będę go podpinał pod kompa, żeby odczytać błędy. Czy ktoś miał coś podobnego bez żadnych dodatkowych objawów prócz zanik mocy? Co to mogło być? Czy się chwilowo zaciął egr? Jakieś propozycje?
Silnik 1.6 TDCi 90 KM przebieg 110 tys - tyle widać na liczniku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam