Odp: co kupicie po Focusie ?
Ależeście się mnie uczepili:-) Szkoda, że nikt nie zauważył, że ja nie napisałem, że Focus jest zły, a podejście producenta, czyli Forda i to mnie irytuje. Pracuje w branży motoryzacyjnej (nie, że się wymądrzam i nie jest to sklep motoryzacyjny ani też nie w żadnym koncernie;-) ) i według mnie obecnie można od samochodu wymagać trochę więcej, a jeżeli coś nie wyszło, to producent powinien się walnąć w pierś i to naprawić. Takie jest moje zdanie.
Przykład? Rdzewiejące lampki oświetlenia tablicy. ASO nie chciało mi tego zrobić, chyba, że za kasę. Napisałem do Forda, napisałem co o tym sądzę i ... zostałem wezwany do salonu na uszczelnienie + nowe lampki. Wniosek: Ford dobrze wie, że dał...ciała, ale nie naprawi tego wszystkim podczas przeglądu. Kto się upomni to OK, a kto nie to nie. Tyle tylko, że kosztowało mnie to czas i pieniadze na telefony do Warszawki, bo pewnie nikt by na moje pismo nie odpowiedział...
Uno - uczepiliście się tego. Tych samochodów nie da się porównać, tylko wspomniałem o nim, ale faktycznie nie mogę złego słowa powiedzieć.
Myślę, że Majsterus_nt napisał bardzo mądrze: Ford nie jest zły, jest poprostu słaby... Moim zdaniem, gdyby Ford powinien wziąść przykład z Fiata, który ostatnimi laty zrobił krok milowy i w tym momencie Ford powienien być dalego z przodu!
|