View Single Post
Stary 10-03-2010, 14:33   #63
Jacek
Administrator

Imię: Jacek
Model: C-MAX Grand
Silnik: 1,6 EcoBoost 180KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: chwalony warsztat pana Tomka; naciąganie na kasę

Cytat:
Napisał Sz4mciO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jacek może rozwin swoja wypowiedź (oczywiście jesli tylko możesz) w tej sprawie gdyż sam szukam warsztatu we Wrocławiu aby ktos obejżal mojego niedawno zakupionego MONDKA i wymienił w nim co trzeba.
Licze że Twoja wypowiedź rozwieje moje wątpliwości co do warsztatu Pana Tomka gdyż mam najbliżej.
A z tego co czytam na forum to oprócz niego i firmy CAROS innych specjalistów do FORDa nie widzę - nie wspominam o GERMAZ i Pol-Motors.
Nie chciałbym tu wdawać się w konkretne szczegóły, ale wydaje mi się, że za uszkodzenie sporą winę ponosi właściciel auta (źle dobrane części). I prawdopodobnie został o tym poinformowany przez mechanika, dlatego ten po obejrzeniu uszkodzenia nie czuł się winny sytuacji.
Moja rada jest taka: jedź do p. Tomka i sam oceń, czy warto z nim współpracować. Z tego co piszesz, to będzie to jakaś wstępna diagnoza/oględziny, więc nic tu nie ryzykujesz.

Cytat:
Napisał GrekuPL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie tylko Ty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. my się chyba też widzieli właśnie na warsztacie (jeszcze Łukasz był chyba ten od focusa II)
A możliwe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Choć musiałbym Cię z twarzy zobaczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał GrekuPL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sprawa daje trochę do myślenia-trzeba pilnować roboty i tyle :]
Cytat:
Napisał Pinki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skoro Jacek tam jeździ z autem to nei moze być źle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tu dochodzimy do jednej z (moim zdaniem) ważniejszych zasad dobrej współpracy z mechanikami - ja NIGDY nie zostawiam mojego auta u mechanika. Zawsze w czasie roboty kręcę się w pobliżu i uczę się, co i jak. Nie wszystkim mechanikom to odpowiada, ale wtedy ja już ich nie odwiedzam :] Nie każdy też może sobie pozwolić na to, żeby kilka godzin stać w warsztacie przy aucie, ale w większości przypadków da się tak ustawić, żeby przynajmniej dłuższy czas być. Szczególnie, gdy chodzi o prywatne auto i gdy ktoś po prostu o nie dba.

[Regulamin Forum] [FAQ] [Zasady ogłoszeń] [Dział Komunikaty]
[Oryginalne części Ford / Motorcraft / FoMoCo - co, gdzie, jak??]

Świat się stale zmienia, więc słysząc słowa "będzie jak dawniej" nie łudź się - nigdy tak nie będzie...
Jacek jest offline   Odpowiedź z Cytatem