Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 15-03-2010, 21:15   #507
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też rozważałem kolor hot magenta , ale żona wybrała grafit no i uważam że wybrała trafnie.
Jeśli chodzi o silnik to myślałem o 1.4 ale sprzedawca odradził mi , ze niby dużo pali , w sumie w poprzednim modelu miałem silnik 75 KM i nie było źle więc zdecydowałem się na 1,25.
Dla mnie wszystkie kolory, oprócz jasnoniebieskiego, 3 odcieni srebrnych i squeeze, były w rzeczywistości tak ciemnobure, że porażka. W folderku wszystkie są rozświetlone i dużo jasniejsze niż te, które widziałem na autach parkujących w salonie.
Także folderek - bajerek , to niezła ściema, nawet z Hot Magentą, która jest dużo mniej błyszcząca i mniej metaliczna niż w folderze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jednak w/w jasne i srebrne odrzuciłem, bo zbyt brudzące, więc pozostała jednak HM, jako najoryginalniejsza i nie taka bura, jak pozostałe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do silnika, to jednak 1.4 , to minimum wg mnie, bo i przyspieszenia lepsze przy wyprzedzaniu, no i większy zapas do prędkości max. przy podróży 150 km/h, bo taką prędkość zamierzam trzymać na audach w dalszych trasach, jako kompromis między większym hałasem, większym spalaniem, a szybszym dotarciem do ok. 1000 km odległego celu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A spalanie między 1,25 a 1,4 minimalnie różne (bodaj 0,5 litra), więc da się przeżyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 15-03-2010 o 21:17
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem