View Single Post
Stary 18-03-2010, 23:29   #13
a_iverson
ford::advanced

Model: Audi a4
Silnik: 3.0TDI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej - schemat

Już tłumaczę:
pierwszy wytłuszczony punkt to TŁO w dosłownym tłumaczeniu, tekst poniżej:
"1. TŁO
To urządzenie włącza (światła dzienne) zaraz po przekręceniu zapłonu lub w momencie kiedy silnik zaczyna pracować. urządzenie wyłącza (światła dzienne) od razu i automatycznie po zapaleniu świateł mijania
2. CZĘŚCI
Wymagania
Przełącznik jednobiegunowy - chyba
drut (koszt instalacji będzie się zmieniać w zależności od miejsca montażu przekaźnika).
falowe połączenie (rodzaje i ilości zmian w zależności od tego, w jaki sposób podłączymy przewody)
rzeczy ułatwiające życie podczas montażu
złom, przełącznik przednich świateł (do użycia podczas połączeń).
3. METODA, SPOSÓB
Podłączenie przełącznika w sposób pokazany na poniższym rysunku (za pomocą odpowiedniego złącza od reflektorów podłączyć przełącznik do pinów 4 i 15 reflektorów jeden przełącznik te złącza mogą być również stosowane w C501)

rys.

Połączenie z C500 w diagramie można wykonać własną metodę łączenia kabli.
Połączenie C500 i C501, które będzie potrzebne pokazane jest na poniższym diagramie.

rys.

Całość powinna być skończona jeżeli przełącznik jest na miejscu i połączenie jest gotowe.

UWAGI
Jeśli przy otwartych drzwiach od strony kierowcy po włączeniu zapłonu dostaniesz jeden cyk od światła, zostaw system bezpieczeństwa włączony do puki nie zorientujesz się co się stało. z zamknietymi drzwiami problem się nie pojawia,
Jeżeli masz światła mijania na xenonach, system pomoże Ci oszczędzać żarniki poprzez wygaszanie ich w ciągu dnia. Będą ona uzywane tylko wtedy kiedy będą potrzebne."

To całe tłumaczenie. Na marginesie nic z tego nie rozumiem, trzeba chyba elektryka poprosić.
Ja mam mondeo na xenonach i kupiłem kiedyś na allegro takie urządzenie, które ma podobne działanie do tego schematu. Po przekręceniu stacyjki zapala mi długie światła na ok 30% mocy. I tylko długie się wtedy żarzą. Natomiast po włączeniu świateł mijania lub pozycyjnych (zależy od podłączenia urządzenia) światła długie automatycznie gasną a zapalają się pozycyjne lub xenony.
Efekt taki jak w audi a6.
Jak znajdę gościa od którego to kupiłem to dam namiar.
Pozdrawiam
a_iverson jest offline