Cytat:
|
A przed wymianą nie było takich jaj ?
|
Normalnie się zachowywał. Przy odpalaniu na zimnym szklanki zadzwoniły z 1-2 sekundy i cichły, nie dymił, nie miał problemów z mocą. Teraz też moc ma wydaje się normalną, aczkolwiek po zmianie wszystkiego nie chce od razu sprawdzać, niech sie ułoży wszystko przez jakieś 500km.
Cytat:
|
Bo problem może leżeć w układzie chłodzenia, poduszka powietrza powoduje nieraz, że silnik się gotuje, a chłodnica ledwo ciepła. Albo też wcześniej ktoś jeździł na motodoktorkach (skończony silnik) na co wskazywałby wiek silnika i parametry świeżego oleju mu nie odpowiadają.
|
Wcześniej tak jak napisałem jeździł na Mobilu 15W40, ale akurat ja zawsze leje albo Castrol albo Valvoline, jakoś nie odważyłbym sie zalać gfo półsyntetykiem lub synetetykiem, bo mogłoby to się wiadomo jak skońćzyć ;]
Cytat:
|
Kupiłeś to auto od kogoś pewnego, czy bajeranta ?
|
Wziałem od szwagra auto. Ogólnie nie słyszałem zeby miał takowe problemy z nim, a i wiem że na bieżąco wymieniane były rzeczy eksploatacyjne.
A zapomniałem najśmieszniejszego.
W tejh chwili olej juz jest w filtrze, więc obstawiam albo na kanały, albo już cholera sam nie mam zielonego pojęcia.