Temat: [Mondeo 2000-2007] Mondeo - rozstanie poczytajcie !
View Single Post
Stary 21-03-2010, 15:57   #55
jackoba1
ford::advanced

Imię: jacko
Model: MAZDA 6/KA
Silnik: CiTD/Endura
Rocznik: 2005/1997
Domyślnie Odp: Mondeo - rozstanie poczytajcie !

Cytat:
Napisał Piotr K Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w 307 nie jest przypadkiem silniczek 1,5 HDi, jak w Clio ?
Dci i Hdi to zupełnie inne jednostki choc obie francuskie, w Psa nie ma silnika 1.5, jest 1.6 , pozatym w renault jest teraz oprócz mocno zmodernizowanego silnika 1.9 dci 8v, pojawił sie nowy 2.0 dci 16 v który ma bardzo dobre recenzje. Odnosnie silnika 1.9 dci to miałem ( i mam obecnie najmocniejszy z nich w scenicu) wszystkie jego modernizaje począwszy od 1.9 dti 98 km, 1.9 dci 120 km, obecnie 1.9 dci 130 km. Odnosnie silnika 1.5 dci to przestrzegam wszystkich przed kupnem tej jednostki , awaryjnosc układu paliwowego na poziomie forda tdci z mondeo mk3 , a dochodzi jeszcze duzo czestsza niz zwykle w dieslach awaria turbo. Z tego co sie kiedys dowiedziałem sam silnik 1.5 dci opiera sie na zmodernizowanym benzynowym 1.6 ale nie wiem czy to prawda. Pomimo iz uzytkuje dwa diesle( choc scenikiem ja prawie nie jezdze) nastepnym autkiem bedzie benzyna bo dla mnie jest o wiele mniej kłopotliwa , wczesniej jezdziłem tylko benzynami ( oprócz renault którego zawsze mam w dieslu ale to osobny temat)