no tak popatrzyłem na ten stary termostat i tam było chyba od 88 na bank do 105 st C. Więc pewnie się zagotowało.... ale zastanawia mnie czemu jeszcze termo włącznik nie włączył wentylatora skoro tam na nim jest około 88st C.
No i skoro ta woda się zagotowała i wywaliło całą wodę to gdybym miał zakręcony zbiorniczek to mogło by przecież coś rozsadzić...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie poszukałem na necie i zamienniki mają takie temperatury:
termostat otwiera się w okolicach 87 do 95 st C
Termo włącznik załącza się w temperaturze 100-102 st C a wyłącza w 95 st C (wersja bez klimy)
W tych temperaturach woda jest już raczej gotująca.... Ale tam panuje podwyższone ciśnienie .... więc temperatura wrzenia się podnosi....
Ale jutro wymienię termostat do tego powoli będę dolewał płynu aby się wlał wszędzie potem odpalę samochód na otwartym korku aż się chwilę pogrzeje - zakręcę korek i jadę
Jeszcze w miedzy czasie muszę uszczelnić miejsce przykręcenia termo włącznika wentylatora
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oby działało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.