Cytat:
|
Witam,
Mam pytanie odnosnie drugiego biegu (1.8 TDCI, 125KM skrzynia 6). Otoz po przesiadce ze Skody 2.0TDI 140KM wydaje mi sie ze Mondeo jakos slabo ciagnie przy niskoch obrotach zwlaszcza na 2 i nie chodzi mi tu o turbo dziure. Na przyklad kiedy dojezdzam do ronda, zwalniam (nie zatrzymuje sie) redukuje do 2, samochod pomalu sie toczy i kiedy probuje wlaczyc sie do ruchu to prawie mi przygasza az musze troche wysprzeglic i podniesc obroty. A o ruszaniu z dwujki to chyba moge wogole zapomniec. Czy to jest normalne w tym silniku? Czy macie podobe odczucia?
Drugie pytanie mam odnosnie temperatury silnika. Otoz w trybie testowym (dlugie trzymanie OK na kierownicy i zaplon) wskazuje mi tylko 75 stopni, (wskazowka zatrzymuje sie przed 90). Wedlug mnie mam walniety termostat. Czy w trybie testowym macie wskazanie 90 stopni czy mniej?
|
Odczucia podobne co do octavi jeździłem i 140km i 105 km i obie lepiej się zbierały od dołu a w Mondu musimy niestety trzymać coś koło 1750 plus bo poniżej to jechać się nie da
Termostaty były problemem w naszym silniku, wskazówka nigdy nie dobije do 90 jest zawsze ciut przed...