Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników
View Single Post
Stary 23-03-2010, 20:12   #112
lisec
ford::average

Imię: Gregor
Model: MK 5 Mondeo Titanium
Silnik: 2.0TDCi Powershift
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

Cytat:
Napisał gromot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Mam pytanie odnosnie drugiego biegu (1.8 TDCI, 125KM skrzynia 6). Otoz po przesiadce ze Skody 2.0TDI 140KM wydaje mi sie ze Mondeo jakos slabo ciagnie przy niskoch obrotach zwlaszcza na 2 i nie chodzi mi tu o turbo dziure. Na przyklad kiedy dojezdzam do ronda, zwalniam (nie zatrzymuje sie) redukuje do 2, samochod pomalu sie toczy i kiedy probuje wlaczyc sie do ruchu to prawie mi przygasza az musze troche wysprzeglic i podniesc obroty. A o ruszaniu z dwujki to chyba moge wogole zapomniec. Czy to jest normalne w tym silniku? Czy macie podobe odczucia?

Drugie pytanie mam odnosnie temperatury silnika. Otoz w trybie testowym (dlugie trzymanie OK na kierownicy i zaplon) wskazuje mi tylko 75 stopni, (wskazowka zatrzymuje sie przed 90). Wedlug mnie mam walniety termostat. Czy w trybie testowym macie wskazanie 90 stopni czy mniej?
Odczucia podobne co do octavi jeździłem i 140km i 105 km i obie lepiej się zbierały od dołu a w Mondu musimy niestety trzymać coś koło 1750 plus bo poniżej to jechać się nie da

Termostaty były problemem w naszym silniku, wskazówka nigdy nie dobije do 90 jest zawsze ciut przed...
lisec jest offline   Odpowiedź z Cytatem