Temat: [Mondeo 2000-2007] Wizyta u mechanika - bezradność
View Single Post
Stary 24-03-2010, 08:13   #11
evfendi
ford::beginner

Imię: Wojtek
Model: Mondeo 2.0
Silnik: TDCi 130 km
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Wizyta u mechanika - bezradność

Kupiłem mondeo (to moje pierwsze auto), bo był duzy, a ja musze mieć duże auto przy wzroście 205 cm. Zakup auta wprawił w osłupienie wszystkich w komisie, bo mój wybór sprowadził się do tego, że poprosiłem właściciela aby wziął pęk kluczy i chodziliśmy od auta do auta, a ja siadałem do każdego za kierowinicą z max. odsuniętym fotelem i tylko się krzywiłem na niewygodę. W końcu jest ... to ten ... wybór padł. Była sobota i właściciel zamykał już komis a ja miałem pieniądze w kieszeni moja decyzja trwała parę sek. Właściwie nie mam porównania m/y dieslem a benzyną skoro auto rusza z miejsca to mi wystarczy - tak wtedy myślałem. Dopiero po zapisaniu się na forum zacząłem lepiej poznawać mundka i jego mankamenty ale dzięki opisywanym problemom sam naprawiłem lejące się podszybie oraz przeciekające drzwi tak więc przy niewielkim doświadczeniu z tym autem wiem czego będę poszukiwał w przyszłości. Również mogę się zgodzić z tym co pisze pawel2910 po prostu diesel w mondeo jest bardziej dostępny na rynku.
evfendi jest offline   Odpowiedź z Cytatem