Cytat:
|
co do lakierowania, klar musi byc poprostu dobrej firmy, wtedy ladnie sie wylewa na lustro, mora robi sie jak jest kiepski klar, i zlejesz, albo jak za male cisnienie w pistolecie Hp, no i klar z zasady wylewa sie na prawie gladko ale nie do konca, bo latwiej jest dopolerowac taki zakurz, niz jak przekroczysz granice i zrobisz ciezka more(baranka)
PS jak sprawuje sie ten kompresor? bo chyba kupie sobie podobny
|
właśnie o to chodzi, że chyba jednak do oryginalnej bazy forda dorzucili mi jakiś kiepski klar, ale jakoś dałem rade, auto było zmatowione jeszcze raz i pomalowane, fakt trzeba trochę prze polerować ale delikatnie i będzie lustro
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co do kompresora to sprawuje się rewelacyjnie, nie brakowało mi powietrza, w zasadzie to nawet o tym nie myślałem i przy jednym i drugim pistolecie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
A będziesz coś robić z silnikiem czy zostawisz standardowe 60 koni w 1,3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
w silniku jest trochę fabryka poprawiona czyli:
- był szlif cylindrów+ nowe cylindry + planowanie
- obrobiona dokładnie głowica (planowanie, delikatne polerowanie)
- założony inny wałek trochę bardziej ostry, ale też bez szaleństw
rezultat, trochę ładniej się zbiera i jest bardziej elastyczny
z tego silnika za dużo się nie da wyciągnąć wiec nie ma co inwestować bo to stara konstrukcja,
jak będzie czas i fundusze to może trafi tam silnik z Pumy 1,7
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to już na pewno nie w tym roku...