Temat: [Mondeo 2000-2007] Mondeo - rozstanie poczytajcie !
View Single Post
Stary 24-03-2010, 22:26   #83
mario_p
ford::average

Model: Mk3 Kombi TrendX+ESP
Silnik: 130PS TDCI
Rocznik: 2004'FL
Domyślnie Odp: Mondeo - rozstanie poczytajcie !

Cytat:
Napisał boro2511 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupiłem swoje Mondeo rok temu od bliskiej rodziny z Szwajcarii (1600000 km).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.1 mln 600tyś km to chyba największy przebieg Mondeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja robię rocznie ok 20-25 tyś (zależy czy jadę autem na wczasy), kupiłem moje od rodziny przy ok 90tyś i wymienionej dwumasie, a wtryski musiałem już regenerować (2000zł). Od 1,5 roku jeżdżę z chyba przytartymi łopatkami w turbo bo jest lekko zamulony (chętnie bym go gdzieś "zhamował") i nie ciągnie jak dawniej ale wolę nie ruszać g...a jak nie śmierdzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym zmieniałem klocki, tarcze, filtry, olej, łączniki stb w tyle i wymieniłem sławny mikrostyk w klapie bagażnika.
W tym samym czasie szwagier w Vectrze 1.8 PB 2003 wymienił chyba trzy razy zawieszenie, sondę lambda, komplet tłumików, aku i jeszcze jakieś pierdołki - w grudniu 2009 sprzedał opla (z falującymi obrotami) przy przebiegu - UWAGA - 76tyś km!
Nie ma reguły, kuzynka ma Mondeo 2005 po ostatnim lifcie i przy 40tyś były na gwarancji robione wtryski. Może winne nie jest do końca paliwo ale filtry na stacjach? Czytałem gdzieś że stacje oszczędzają na ich wymianie i dlatego w paliwie jest tyle syfu.
Jednak następne chyba znowu będzie Mondeo, najprawdopodobniej TDCI, moment i prowadzenie tego auta to bajka w tej klasie cenowej.