View Single Post
Stary 25-03-2010, 10:59   #1
2KORONA
ford::advanced

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2,0TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Ford G....no watr.Tak mówią, ALe, przeczytajcie

Witam.Bardzo dużo ludzi mówi że Fordy to złomy, miałem eskorta i to było straszne auto, od rdzy po spalanie w dużych ilościach oleju i sypiącą się skrzynie, ale wiadomo wszystko zależy w jakim stanie jest auto.Mam trzecie z kolei Mondeo,uważam że to super Limuzyna, tania w porównaniu do passata i moim zdaniem ładniejsza, teraz mam MK3 2001r 2,0TDDi Ghia, Full wyposażone, wszystko co ford dawał w tym roczniku,kupiłem 1,5roku temu, stan idealny, sam o wszystkie naprawy dbam osobiście, jak z czymś nie daje rady to lecę do majstra ostatecznie.Fakt alternator robiłem, teraz jak mi zaczął słabo iść i domyślałem się że to wina jakiegoś urządzenia elektrycznego, to myśle jaja, auto w takim stanie z naprawdę małym przebiegiem i taka rzecz siadła(czujnik ciśnienia Turbo i pokazało błąd przepływomierza),myśle no te fordy to chyba naprawdę złomy, żeby w takim aucie takie poważne rzeczy się psuły.
Ale jak zajechałem do Majstra Elektryka u którego stały same auta powyżej 2000r, i jak on mi powiedział co w którym padło to szok, A najlepsze to było BMW 535 2007rok,Padł przepływomierz i jakieś tam jeszcze urządzenie elektryczne , jak ten mu powiedział cene to gość zbielał, ale najlepsze jak podnieśli maskę w tej Bmce i podparli szczotką to myślałem że padnę, a auto naprawde super się prezentowało.
Więc Prawda jest taka to nie Ford jest złom, tylko teraz wszystkie auta są nafaszerowane elektryką i w każdym coś pada.Czego najlepszym dowodem jest Mercedes, dawniej klasyka, a teraz każdy narzeka na te Nowe modele.
Ale co tu się dziwić jak człowiek by chciał najlepiej żeby auto miało 1,6 silnik i miało ze 200Koni i paliło ze 4litry, hehe, więc konstruktorzy kombinują.
Kiedyś Fordy rzeczywiście miały słabe np silniki,bo po nie dużych przebiegach brały olej, ale teraz naprawdę w niczym nie odbiegają od innchy aut, a każde auto ma jakieś wady.
Mondeo KOMFORT ZAJE...sty, spalanie nieduże, wygląd Nowoczesny, i przy tym wiele tańszy od innych modeli w tej klasie.
Wiem co mówię bo miałem ponad 20aut już w sumie, jak nie więcej i to różnych marek.
Tak chciałem napisać swoje odczucie w tym niesłusznym wiecznym i mylnym okresleniu że ford to g.-Nieprawda
FORD Mondeo TO Bardzo Dobre AUTO.
Kto się z tym zgadza?
-SUBARU LEGACY 2,5-Bokser
2KORONA jest offline   Odpowiedź z Cytatem